Tour de Ring 24 kör – Kettős kategória győzelem!

Hétvégén a csapat egy része ellátogatott a Hungaroringre, hogy az ország legsimább aszfaltján próbára tegye magát egy 105 km-es, 1000 m szintemelkedést tartogató versenyen. Ezen a lendületesen lüktető, kanyargós, dombos pályán mindig izgalmas versenyre lehet számítani…
A Zengő 6 fővel képviselte magát: Szabó Bálint Solt, András Balogh, Horváth Tamás Tibor Pogonyi Gábor Szalai és az örökifjú Attila Bauer.
Következzen az abszolút győztes, Solt beszámolója!
Lassú rajt nem volt, így a startot követően azonnal megkezdődtek a próbálkozások. Minden próbálkozásba beletette a kereket egy csapattárs, így a mezőnyben mindig pihenhettek a többiek.
A 4. körben sikerült elgurulnom másodmagammal. Nagyon a verseny elején voltunk, hátra volt 90 km, de gondoltam miért is ne, guruljunk egy picit, majd befognak és mehet tovább a váltott támadás. Tomka Jani volt aki velem tartott, de idén valószínű nem sok kilométer van a lábaiban, így mondta, hogy keveset fog vezetni.
Szépen mendegéltem körbe-körbe, és egyszer csak 2:30 fölé ugrott az előny. Ott elkezdtem elhinni, hogy akár haza is érhetek, bár meglehetősen kezdetem fáradni. Nem kalkuláltam ilyen megerőltető versennyel, nem is készültem semmivel csak egy magnézium és egy koffein tablettával. Szerencsére Tomi a verseny előtt adott egy zselét, így az átlendített a holtponton. Ekkor talán 8 kör volt még hátra és az előny hirtelen beesett 1:20-ra. Itt próbára tett a verseny, felmerült bennem, hogy megállok. Ezen filóztam 3 kört, majd 5 körrel a vége előtt megettem a 2 tablettát. Sikerült kicsit növelni a tempón, az előny is picit feljebb ment, újra reményteli volt a hazaérés.
2 körrel a vége előtt megkérdeztem Janit, hogy mi legyen a befutóval. Mondta, hogy nem kell aggódnom emiatt, elvégre javarészt egyedül vittem végig. Megspórolt nekem pár lószt és kaptam egy nyugis befutót. 😊
Mindeközben a csapat kontrollálta a mezőnyt és Andris egy hosszabb szökéssel bejött abszolút 3. helyre…
Tomi a sprintben megszerezte a korcsoport 4. helyet és Gábor is szép helyen ért célba, ő 6. lett a korcsoportjában. Tibi sajnos egészségügyi gondok miatt feladni kényszerült a versenyt, azonban Bauer Attila a fiatalabb kategóriába nevezett és az 50 évesek között is 7. lett, így az első Pécs Harkány futóverseny veterán győztese, ismét kitett magáért!
GRATULÁLUNK MINDEKINEK!
A verseny végén történt… 🙂
Az eredményhírdetés és a tésztaparti után, indulnánk haza, ülnénk be az autóba, mikor két „spori” megszólítja Bálintot. (Közel szó szerint)
„Zengős mezben vagy,Te nyerted ?
Igen.
Jöttünk megnézni magunknak, mert eddig, csak a hátadat láttuk….
Tervezett volt az elmenés ?
Nem így alakult….
A csapatod végig vezetett. Gondolom nem azért, hogy felvigyenek rád ….” 🙂
Hát így zárult a Ring 24 a taccsvonalon kívülről… 🙂
———-
ABUS Cycling #tekernimentem #zengőcycling #hfa #rswelding #rikohcégcsoport #ABUSAIRBREAKER #Délenmindenjobb #ethicsport #ferling

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.