Kritérium OB

A múlt hétvégén, Ajkán rendezték meg, hazánk Kritérium Országos Bajnokságát, ahol Lénárd Béla is képviselte csapatunkat. Következzen most Béla beszámolója:
„A hétvégén Ajkán tettük a kereket. Ott került megrendezésre a Magyar Kritérium OB bajnoki futama.
Ketten képviseltük a Zengő SE-t , Heni és én. Velünk tartott Bodzán Károly (aki az előzetes egyeztetések alapján 2018-ban a sorainkat erősíti).
A verseny több kategóriában zajlott, mi az amatőrökkel álltunk rajtvonalhoz. Összevontan indult a felnőtt, az U23, a Senior a Master 1-2-3 , illetve a Women összes kategória.
Mivel a létszám nem volt olyan nagy, ezért a bírói döntés az volt, hogy eltekintenek a kieséses szabálytól.
Mindenkinek addig kell menni, amíg az első célba nem ér. Sokat elárult a verseny tervezett lendületéről, hogy a külső íveken tornatermi szivacsokat helyeztek el a villanyoszlopokra, az esetleges bukások miatt.
A rajtot követően sikerült fennmaradni a főmezőnyön 8-10 körön keresztül. Az élboly tempójában Karesz derekasan kivette a részét, a 12. körben kezdődött az igazi rángatás, megindultak az akciók az elejében. Itt már látszódott, hogy a néhány másodpercnyi különbség mit eredményez 20 kör alatt. Rendesen nyomni kellett végig és a kanyartempó is elég becsületes volt. Egy bukás történt összesen.
A versenyt jó hangulat jellemezte és az idő is gyönyörű volt. Le a kalappal a szervezők előtt, volt rajtcsomag, vidám Speaker, emlékbögre, gulyásleves, AC/DC.
Záró mérleg: Heni elhozta a kategória első helyét, Karesz a véghajrát követően a 2. lett, én pedig 6. lettem.”

Szép volt!
Hajrá Zengő!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.