Bringatúrát szerveztek a Villányi borvidéken

Gördülő Dűlők program keretében élmény-bringatúrát szervezett a Villány-Siklósi Borút Egyesület és a Siklósi Turisztikai Egyesület, csatlakozott a kezdeményezéshez a siklósi Tenkes Mountain Bike Egyesület is.

Több mint 200 bringás vett részt Villány legszebb részein, akik választhattak a távok közül, egy 15 és egy 25 kilométeres bringázás, míg a siklósiak egy 10 kilométeres – gyalogosan és kerékpárral is teljesíthető szakaszra vállalkozhattak.

A rajtnál nem hagyták üres hassal elindulni a résztvevőket, így limonádéval és apró falatkákkal kínálták meg őket. Nagyharsányban volt az első pihenő, ahová egy kellemes gurulással érkeztek meg. Innen Kisharsányon és Nagytótfalun keresztül, többnyire kerékpárúton vezetett az útjuk. Göntér dombon már finomabbnál finomabb falatok várták a megéhezett túrázókat. Siklós várához egyre közelebb kerültek, így a panoráma és a kellemes napsütés tökéletes összhangban volt.

Tenkes Mountain Bike Egyesület által szervezett hegyi kerékpárversenyen közel 50 bringás mérte össze erejét, akik az ország különböző pontjairól érkeztek. Az első helyezett a kisharsányi Balassa Péter lett, aki kicsivel több mint 1 óra alatt teljesítette a 25 kilométeres pályát.

Szilágyi Ferenc így emlékszik vissza élményeire: Idén Balassa Péterrel indultunk a Zengő Sportegyesület csapatából, akinek ezúton is gratulálok, mert megnyerte a korcsoportját is, meg az összetettet is. Ferenc indulása kétséges volt, mert korábban egy kisebb baleset miatt megsérült a bal keze. Így folytatta: A pálya csak Máriagyűdig volt könnyebb, onnan kezdődött hullámvasút, meredek mászások és hosszabb lejtők váltották egymást. Technikai tudást igénylő lejtős résszel folytatódott, majd a végén Siklóson futottak be. Nehéz, de jó pályát jelöltek ki a szervezők, miközben szép helyeken jártunk. Kimondottan élvezetes versenyen vehettünk részt. Elégedett vagyok a szereplésemmel, hiszen erre az évre nem terveztem versenyeket. Korcsoportomban a 10., míg összetettben 16. helyen zártam a Gördülő dűlők monti versenyt.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.